Google Bookmarks Facebook Tweet This  
Baby Portaal


Verloskunde


   
Home > Verloskunde

Verloskunde

Verloskunde is een onderdeel van de gezondheidszorg, aangaande de zwangerschap, het kraambed en de bevalling.

De verloskundige, die assisteert bij de bevalling, heeft deze richting gestudeerd. Een verloskundige assisteert bij een bevalling die thuis plaatsvindt, iets dat vooral in Nederland gebeurt. In het buitenland is het juist gewoonte om in het ziekenhuis te bevallen.

Wat doet een verloskundige?

Op het moment dat je weet dat je zwanger bent, zul je rond de 8e en de 10e week een afspraak moeten maken bij een verloskundigenpraktijk bij je in de buurt. Na een eerste afspraak met een verloskundige zal zij je begeleiden tijdens je zwangerschap. Ze zal je bloed checken, je bloeddruk en zal je advies geven. Als je boven de 35 bent, zul je ook extra testen doen om te bepalen of je baby gezond is.

Tijdens de bevalling is de verloskundige van de partij en ook de dagen erna zal ze regelmatig langskomen om te checken of alles goed gaan en om met de kraamverzorgster te overleggen. Ook zal ze je eventuele hechtingen controleren en na een paar dagen je baby een hielprik geven.

Het kan voorkomen dat de verloskundige het niet helemaal vertrouwt tijdens je zwangerschap, waardoor ze je kan doorsturen naar een gynaecoloog. Al naar gelang de problemen zal hij/zij je onder behandeling houden, maar meestal word je na verloop van tijd weer terug verwezen naar je verloskundige.

 

 

 

 

© 2024 Babyportaal | Baby links | Contact | Privacy Policy | Adverteren